reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Żnin
11.1°C
wschód słońca: 06:45
zachód słońca: 16:19
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Żninie

kiedy
2024-11-17 15:00
miejsce
Cukrownia Żnin, Żnin, Janickiego 1
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-17 18:00
miejsce
Cukrownia Żnin, Żnin, Janickiego 1
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-22 19:00
miejsce
Gminny Ośrodek Kultury,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-29 18:00
miejsce
Miejsko Gminny Ośrodek Kultury,...
wstęp biletowany