reklama
kategoria: Zdrowie
11 grudzień 2020

Wartości odżywcze mięsa karpia

zdjęcie: Wartości odżywcze mięsa karpia / pixabay/440630
Do podstawowych składników mięsa karpia należą białko i tłuszcz. Oba te związki stanowią składniki odżywcze, które wykorzystywane są przez organizm jako materiał budulcowy, źródło energii oraz czynniki regulujące procesy metaboliczne. Wszystkie ryby i owoce morza są dobrym źródłem białka i niezbędnych aminokwasów, mikro- i makroelementów, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny n-3.
REKLAMA
pogoda Żnin
1.3°C
wschód słońca: 07:26
zachód słońca: 15:45
Koronawirus
kujawsko-pomorskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Żninie

kiedy
2024-11-29 18:00
miejsce
Miejsko Gminny Ośrodek Kultury,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-30 17:00
miejsce
Żniński Dom Kultury, Żnin, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-30 20:00
miejsce
Żniński Dom Kultury, Żnin, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-01 18:00
miejsce
Fajrant Pub, Żnin, ul....
wstęp biletowany